Therése Lindgren, som grundade Indy Beauty, startade sin Youtubekanal om skönhet när hon var mitt i en depression. För henne blev hudvård ett sätt att varva ner och släppa negativa tankar genom att fokusera på något annat för en stund. I sina kanaler har hon på olika sätt uppmärksammat psykisk ohälsa och 2016 gav hon ut boken ”Ibland mår jag inte så bra” om sina egna erfarenheter av ämnet, vilken blev det årets mest säljande fackbok. När Therése startade Indy Beauty var det självklart att hennes personliga resa genom psykisk ohälsa skulle prägla varumärket.
     – Skönhetsbranschen har traditionellt sett matat oss med ouppnåeliga skönhetsideal. Ambitionen är att Indy Beauty ska vara motsatsen till detta. Skönhetsprodukter kan aldrig bota psykisk ohälsa men vi vill uppmuntra människor att tänka positiva tankar om sig själva, säger Therése Lindgren.

För att kunna göra mer för att bidra till att stärka unga tjejers psykiska mående har Indy Beauty ingått ett långsiktigt samarbete med stödorganisationen Tjejzonen. Syftet med samarbetet är att tillsammans skapa uppmärksamhet och väcka opinion kring tjejers psykiska hälsa med målet att färre unga tjejer ska må dåligt.
     – Psykisk ohälsa är något jag själv verkligen brinner för och vill att fler ska få hjälp med. Jag är glad över att Indy Beauty genom sin verksamhet kan stötta Tjejzonen och att vi kan få en ännu större möjlighet att göra skillnad på riktigt, säger Therése Lindgren.

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. De kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att öka den psykiska hälsan bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. En stor del av Tjejzonens verksamhet är att utbilda och sedan erbjuda volontärer som kallas Storasystrar. De lyssnar och finns där för tjejer som mår dåligt och vill ha någon att prata med, antingen genom fysiska möten eller via en chatt.
     – Att kunna sprida kunskap och intresse kring Tjejzonens frågor genom Therése Lindgren och Indy Beautys kanaler är otroligt värdefullt och betyder mycket för vårt fortsatta arbete med att minska den psykiska ohälsan bland unga tjejer, säger Anna Garvander, generalsekreterare för Tjejzonen.

Som ett första steg i samarbetet kommer Indy Beauty från 8 mars till 8 april 2019 att donera 1 krona per såld produkt till Tjejzonen.

Se när Therése Lindgren praktiserar hos Tjejzonen: