FAQ

Om Indy Beauty

Vi har både syntetisk och naturlig Mica i våra produkter. I det fall där vi har naturlig Mica har vi krävt in certifikat från både fabrik och råvaruleverantör att Mican är framställd under bra förhållanden och självklart utan barnarbete.  

Att ta avstånd från barnarbete är självklart en viktig etisk fråga för oss på Indy Beauty. Det har till exempel varit viktigt för oss att tillverka i en fabrik som är kvalitetscertifierad enligt ISO22716, ISO9001 och miljöcertifierad enligt ISO14001. 

Samtliga produkter säljs på apotek och ingredienserna är därmed kvalitetstestade enligt apotekens krav. Läs mer om ingredienserna under respektive produkt eller här.

Alla produkter har olika sammansättningar av ingredienser som ger olika resultat, men gemensamt för många av produkterna i serien är att de innehåller extrakt från näckros och/eller vit pion. Extrakt från näckros har en återfuktande, uppfräschande och sammandragande effekt på huden, medan extrakt från vit pion skyddar huden samt ger lyster och en jämn hudton. Båda extrakten har lugnande och antioxidativa egenskaper.

Indy Beautys produkter innehåller flera ekologiskt certifierade råvaror (t.ex. olivolja, rapsolja, havreolja, sheasmör m.m.). Du kan läsa exakt vilka råvaror som är ekologiskt certifierade under Ingredienser. Att använda sig av certifieringar kan vara bra, men det finns i dagsläget en uppsjö av olika certifieringar där alla har egna kriterier, vilket kan vara förvirrande för konsumenten. Att certifiera en produkt är även kostsamt, vilket leder till dyrare produkter för konsumenten. Med Indy Beauty har vi satsat på ”vegansk hudvård”, som är ett ställningstagande där konsumenten tydligt förstår att ingen råvara har animaliskt ursprung. Det kan även vara bra att känna till att det inte finns något vetenskapligt underlag för att en ”naturlig/ekologisk” produkt skulle vara säkrare eller bättre för konsumenten, utan det viktigaste är att man använder sig av råvaror av hög kvalitet (lite orenheter), vilket alltid ligger i fokus när vi väljer råvaror. 

De PEG-ämnen vi använder är inte plastpartiklar, utan vattenlösliga ämnen (i flytande form) som inte är miljöbelastande. Vi väljer alltid råvaror med hög kvalitet där tillverkningen sker enligt de krav som finns för att minimera eventuell miljöbelastning.